Vertigo...ik schrik er elke keer opnieuw van hoe lang dat eigenlijk geleden is. Ik herinner mij de discussies nog op dit forum toen. Ik denk dat ik toen één van de weinigen was die elke keer opnieuw die achtbaan bleef goedpraten. Maar ik denk dat ik ook één van de eerste was om Vertigo af te breken toen ik hem uiteindelijk gedaan had.

Dat was toen dat ding voorzichtig in soft-opening ging en je aan dat reclamepaneel nog tickets moest gaan halen waarop dan een uur stond waarop je in de wachtrij mocht. Ik herinner mij ook nog dat bezoekers die Vertigo deden 'Vertigonauten' werden genoemd. De wachtrij was toen volledig in thema van vliegen. Vertigo lag op een grasplein, dat ook deel was van de wachtrij. Daarna moest je op van die stalen roosters stappen en werd er mist geblazen op dat gras, zodat het leek alsof je op wolken liep. Doordat dat wachtrijgebouw volledig open was, ging dat effect uiteraard volledig verloren, omdat die mist gewoon wegvloog.

De rit zelf vond ik eerder teleurstellend en saai. Vooral de wind die je had op die grote hoogte heb ik toen als storend ervaren. Ik was eerlijk gezegd vrij blij dat het park aankondigde dat Vertigo afgebroken ging worden. Stel je voor dat dat onding daar nu nog had gestaan...