X

Privacy Statement (GDPR)


Beste bezoeker,

In het kader van GDPR hebben wij een privacy statement gelanceerd waarin wij uitleggen hoe wij omgaan met jouw persoonlijke data. Je kan het privacy statement hier terugvinden.

Uw Pretparken.be-team


Nog geen lid? Maak hier je gratis account aan!

Pagina 4 van de 5 EersteEerste ... 2345 LaatsteLaatste
Resultaten 61 tot 80 van de 95
 1. #61

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Dat verbaasd me niet, het lijkt me zeker voor Bellewaerde niet de meest geschikte tijd om opnieuw een winteropening te hebben in een tijd waarin lockdowns als een zwaard van Damocles boven die wintermaanden hangen. Ik denk zelfs dat er behoorlijk wat marketingbudget tegenaan zou moeten gegooid worden om bezoekers des winters naar het park te trekken in een gewoon seizoen: er zijn bitter weinig opwarmpuntjes in dat park.

 2. #62

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Heel spijtige zaak dit! Bellewaerde was nu het park waar ik net wel een Halloween verwachtte! De voorbije jaren hebben ze al vaker ingezet op outdoor haunted houses met special effects, dus daar zaten ze al wat veiliger dan de meeste andere Belgische parken die vooral op indoor inzetten.

  Wat de winteropening betreft, betreur ik het ook enorm. Akkoord, er is nog (heel) wat onzekerheid, maar onze aanpak loont uiteindelijk wel. Waar het in de meeste andere landen de verkeerde kant opgaat, bleef de tweede golf best goed onder controle. Met het verlengde seizoen konden ze ook wel wat inhalen van het verloren voorjaar. Grote investeringen moeten we toch niet verwachten voor volgend jaar, dus hebben ze ook geen uitgebreide wintersluiting nodig. Sowieso zullen er ook nog wat kerstmarkten geannuleerd worden, en ijssculpturen hebben we ook al niet meer, dus zullen ouders ook op zoek gaan naar andere uitjes met de kids, en daarin kon Bellewaerde zeker iets betekenen!

  Jammer, heel jammer!

 3. #63

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Deze week uit goede bron (werknemer Bellewaerde) gehoord dat in 2023 de keverbaan zou verdwijnen en dat eveneens gans de far west op de schop zou gaan. De river splash zou blijven maar op de plaats van keverbaan (en waarschijnlijk ook bizonverblijf) zou er om het in zijn woorden te zeggen: "Een groot nieuw ding" komen.
  Ben benieuwd!

 4. #64

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door driesvitse Bekijk Berichten
  dat in 2023 de keverbaan zou verdwijnen
  Hallelujah! Over het pensioen van de keverbaan wordt al sinds mensenheugenis gespeculeerd. Als Bellewaerde van plan is om groots uit te pakken verwacht ik dat wel eerder in 2024: dan bestaat het park 70 jaar. a

 5. #65

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pretparkfreak7 Bekijk Berichten
  Hallelujah! Over het pensioen van de keverbaan wordt al sinds mensenheugenis gespeculeerd. Als Bellewaerde van plan is om groots uit te pakken verwacht ik dat wel eerder in 2024: dan bestaat het park 70 jaar. a
  dan zou het best kunnen dat in 2023 de keverbaan verdwijnt ;-)

 6. #66

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Je gaat toch enige tijd nodig hebben voor de bouw als je dieren moet verhuizen moet je daar eerst me beginnen.

  Hier is hopend dat het direct twee zelfs drie attracties zijn. het park kan dit goed gebruiken.

 7. #67

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Als ze nog enkele jaren wachten is de Keverbaan vanzelf volledig weggeroest … Dat het ding geen lang leven meer heeft is ergens normaal want het ding rijd absurd bruusk en schuurt gewoon over de baan dat het niet meer leuk is. Uit nostalgisch perspectief zal dit even pijn doen maar liever EINDELIJK vernieuwing van het cowboydorp dan het nog laten verder verkrotten in de huidige staat.

  Dat River Splash zou blijven zou mij wel verbazen, want het ding valt ook bijna uit elkaar van miserie en heeft jaar na jaar vaker last van hoe langer hoe meer hardnekkige storingen.

  Het gerucht over de woodie waar al JAREN over gedroomd wordt is de laatste tijd ook wel enkele keren opgeflakkerd, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.
  Ich bin Roland Mack. Seit über 30 Jahren mache ich Achterbahnen, als ob sie für mich wären, sehr solide und zu einem sehr wettbewerbsfähigen Preis. Mack Rides, Wir machen deine Achterbahn.

 8. #68

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Ik hoop eigenlijk nog steeds dat het Far West gedeelte behouden blijft en dat ze het opknappen. Het is toch een deeltje identiteit van Bellewaerde... Ik schreef het eerder al, maar ik zou graag de plaats van de Keverbaan, Lilly's Casino en het gesloten horecapunt dat daarop aansluit, ingevuld zien worden met een nieuwe dark water ride genre Los Piratas. Maak de wachtrij van de Keverbaan dicht aan de kant van de baan, en maak een loods achter de gevels. (Ik weet niet hoe diep deze eventueel het bos in zou kunnen tot achter het monorailstation). Ik acht de kans klein maar dit is al sinds de komst van Huracan wat ik zou doen. In ieder geval zou de verwijdering van Keverbaan sinds de komst van Wakala geen onlogische stap zijn en zou een grote binnenattractie daar niet misstaan denk ik. Maar in die hoek staan nu 3 van de 4 echte achtbanen van het park, dus van mij hoeft er op die plaats niet meteen een achtbaan terug te komen. Met een renovatie / opwaardering van de saloon, kan het cowboydorp best opnieuw een gezellige hoek worden vind ik...

  River Splash is toch ook wel een attractie die nog steeds Bellewaerde ademt vind ik, dus mocht deze vervangen worden zie ik wel graag eenzelfde type terug. Ook voor de spreiding van attractietypes over het park, de andere waterattracties zitten toch meer aan de overkant.

  Een woodie zie ik persoonlijk eigenlijk niet echt passen in het huidige park, tenzij ze er een nieuw stuk bij betrekken, bijvoorbeeld in Canada links langs het meer. Waar zouden jullie deze zien passen?

  Wat ik ook wel leuke coaster-ideeën vind voor het park: in een ver verleden las ik eens een droom-artikel op Bellewaerdefun met het idee voor een groene intamin launch coaster in de jungle. Met als station dat van de monorail bijvoorbeeld. Dat mag er van mij nog steeds direct komen, eerder nog dan die woodie! En ik heb het ook al vaker gezegd maar blijf van de mening dat een Power Splash op het meer ook prachtig zou zijn, en daar zelfs meer tot zijn recht zou komen dan in Walibi. Al is dat qua vergunningen nog steeds onmogelijk denk ik.

 9. #69

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rickie97 Bekijk Berichten
  Een woodie zie ik persoonlijk eigenlijk niet echt passen in het huidige park, tenzij ze er een nieuw stuk bij betrekken, bijvoorbeeld in Canada links langs het meer. Waar zouden jullie deze zien passen?
  Als ze zoals jij wil Western behouden past een woodie daar toch meer dan perfect in...

 10. #70

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Cowboydorpen in pretparkland zijn gene zak uniek. Tel eens de Europese parken die geen western-zone hebben ...
  Bovendien heeft Bellewaerde met het matige Canada en het sterker uitgewerkte Mexico al twee zones die aan de Far West appeleren.

  Dat laatste kan je op verschillende manieren interpreteren: 1. Een USA-zone sluit thematisch naadloos aan op de twee voornoemde zones. Of 2. Drie aparte zones Noord-Amerika is wel van het goede teveel. Ik vind de tweede interpretatie meer toepasselijk voor BWP, het park wil toch een beetje een wereldreis aanbieden. Sinds de olifanten uit het park zijn verwijderd, is die ambitie wel al serieus afgezwakt.

  Dat ze dus maar gelijk met de coloradokever en de afgeleefde flume ook die houten speelholen van verderf afbreken die voor een westernzone moeten doorgaan.

  Een woodie zou een eerste slotstuk kunnen zijn van drastische meerjaren-vetnieuwing, zoals Kondaa. Maak er een Australiëzone van die al begint bij de - graag van een nieuwe trein voorziene - Boomerang. De pretparkgroep heeft meerdere positieve ervaringen met nieuwe treinen op oude shuttlecoasters. Zo'n Boomerang 2.0 in Australië komt de attractienaam ten goede alsook mijn ruggenwervels. Urgenter dan de woodie lijkt me een nieuwe flume. Dat kan in één of ander creek-thema en als het even kan van hetzelfde afwerk-niveau als in Mer de Sable.

  De omgeving is eventueel op te vullen met een didgeridoo-speeltuin en met kangoeroes. Die spring-beesten ziet nu haast niemand omdat je er een ritje in de kiddie convoy trucks voor moet maken. Let wel op dat die beestjes geen last ondervinden van coaster-geraas, of je krijgt 'de Groen' op je dak. Eventueel aan te vullen met mechanische kangoeroes zoals in Bakken.

  Natuurlijk zou het park na deze vernieuwingen serieus onevenwichtig zijn. Laat het versterken van de Canada-zone dan een nog-langere-termijn-ambitie zijn, met focus op wat het park mankeert, zoals een darkride. Op het (schier)eiland waar de roofvogels gekooid zijn, zou op termijn een avonturenparcours à la Farup kunnen komen. Het groene karakter van het park zou dan - vanuit Mexico - pas beginnen bij Jungle Mission, al is dat nu ook eigenlijk al het geval. En dan valt zone-gebonden onevenwicht wat het mechanische aanbod betreft, volgens mij best te verantwoorden.

  Je ziet nog wel meer parken met een onevenwichtige ruimte-indeling, zoals BJL. Ik hoop dat zo'n (dreigend) onevenwicht nooit een argument zal zijn om eerst één zone niet te versterken. Want dan versterk je net niets en trappel je ter plaatse, wat in de concurrentiële wereld eigenlijk een achteruitgang is.

 11. #71

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bobby turbo Bekijk Berichten
  Als ze zoals jij wil Western behouden past een woodie daar toch meer dan perfect in...
  Wat thema betreft ben ik het daar meer dan akkoord mee, ik bedoelde dat ik het praktisch gewoon niet op die plaats in het park zag passen. Maar ik zit misschien te veel met de huidige structuur van paden en zo in mijn hoofd, als je heel de ruimte op zich bekijkt, is er wellicht wel meer mogelijk (en is het misschien ook een stuk realistischer dan een dark water ride, want daar heb je een vlakke vloer voor nodig )

  Anderzijds is dat ook wel juist het stuk van het park dat het dichtst bij huizen ligt, nu doen de buren over de Boomerang daar ook niet lastig maar een woodie staat er toch ook niet om gekend om erg stil te zijn.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door earlyspencer
  Cowboydorpen in pretparkland zijn gene zak uniek. Tel eens de Europese parken die geen western-zone hebben ...
  Inderdaad elk park heeft wel een westernzone, maar in Bellewaerde vind ik er toch de meeste sfeer hangen, voornamelijk door de aanwezigheid van de saloon, en het feit dat het echt een "dorp" is met meerdere straten en geen plein. In veel parken heb je toch snel veel bredere paden of open ruimtes in het westerngebied. Of het is een nagebouwd dorpje dat niet functioneel is en dat in een hoek ligt waar de helft van de bezoekers niet komen, terwijl het hier een hoofdpad is.

  Mocht het toch tegen de vlakte gaan, ik ga niet ontkennen dat het allemaal ferm verouderd en verloederd is, hebben we in ieder geval nog een mooie herinnering in onderstaande videoclip  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door earlyspencer
  Maak er een Australiëzone van die al begint bij de - graag van een nieuwe trein voorziene - Boomerang. De pretparkgroep heeft meerdere positieve ervaringen met nieuwe treinen op oude shuttlecoasters. Zo'n Boomerang 2.0 in Australië komt de attractienaam ten goede alsook mijn ruggenwervels. Urgenter dan de woodie lijkt me een nieuwe flume. Dat kan in één of ander creek-thema en als het even kan van hetzelfde afwerk-niveau als in Mer de Sable.

  De omgeving is eventueel op te vullen met een didgeridoo-speeltuin en met kangoeroes. Die spring-beesten ziet nu haast niemand omdat je er een ritje in de kiddie convoy trucks voor moet maken. Let wel op dat die beestjes geen last ondervinden van coaster-geraas, of je krijgt 'de Groen' op je dak. Eventueel aan te vullen met mechanische kangoeroes zoals in Bakken.

  Natuurlijk zou het park na deze vernieuwingen serieus onevenwichtig zijn. Laat het versterken van de Canada-zone dan een nog-langere-termijn-ambitie zijn, met focus op wat het park mankeert, zoals een darkride. Op het (schier)eiland waar de roofvogels gekooid zijn, zou op termijn een avonturenparcours à la Farup kunnen komen. Het groene karakter van het park zou dan - vanuit Mexico - pas beginnen bij Jungle Mission, al is dat nu ook eigenlijk al het geval. En dan valt zone-gebonden onevenwicht wat het mechanische aanbod betreft, volgens mij best te verantwoorden.
  Dit vind ik ook allemaal wel leuk klinken! Een darkride vermeld je echter ook en één van de redens dat ik deze in het westerngebied had gestopt, was omdat ik dat een geschikte plaats in het huidige park vond waar je denk ik een loods makkelijk verstopt krijgt.

  De roofvogels zitten overigens gewoon aan de overkant van het meer, dit is geen (schier)eiland hoor Daar mogen ze dacht ik inderdaad niet-mechanische attracties zetten, alleen is de ontwikkeling daar om een of andere reden in de ijskast beland.

  Boomerang vind ik eigenlijk merkelijk soepel rijden in vergelijking met bv Cobra in Walibi Belgium, in Bellewaerde sla ik hem nooit over maar in Walibi bijna altijd (ook omdat er zoveel anders leuks te doen is natuurlijk en in Bellewaerde het 1 van de weinige thrills is, maar toch ). Nu, niet dat een nieuwe trein daar slecht aan zou doen natuurlijk, alleen vraag ik me af of je de instapdrempel niet nog meer verhoogt, terwijl het nu al een attractie is waar het eigenlijke doelpubliek niet echt in durft...

 12. #72

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Absoluut mee eens dat een darkride beter oogt als die ingewerkt wordt achter western-gevels dan ergens als kale loods. Maar een darkride in de huidige westernzone zou bovenop het ruimtelijk onevenwichtig attractie- aanbod ook zorgen voor een enorm onevenwicht qua indoor.

  Houdini beschouw ik als een centraal gelegen attractie, dan heb je richting Canada enkel het treintje met slapende of ingeslapen beesten (sorry) en die frituur-walm-binnenspeeltuin. Terwijl je dichter bij de Westernzone toch Huracan en de 4D hebt. Een evenwichtiger gespreid aanbod aan 'binnen-pret' lijkt me essentieel om de drukte te spreiden
  zeker in onze klimaatzone. Een grote binnenspeeltuin in de Canada-zone lijkt me dan onvoldoende. Dat trekt maar een erg beperkt segment bezoekers aan.

 13. #73

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  https://m.facebook.com/story.php?sto...00057343004007

  Dit zou de nieuwe attractie zijn voor Bellewaerde.
  Had nu wel iets helemaal anders verwacht dan een rapid is deze niet wat vergelijkbaar wat vroeger in bobbejaanland stond?

 14. #74

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Bobby Flop 2.0

 15. #75

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Het laatste waar Bellewaerde nood aan heeft, is een nieuwe waterattractie. En dit dan nog eens vlakbij de boomstammetjes?. Het opknappen van de far west zone is wat mij betreft dan weer wel een goede zaak.
  Laat ons hopen dat de spectaculaire attractie, waar ze VEEL meer nood aan hebben, er ooit eens komt!??

 16. #76

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Rare beslissing. Ik ben zelden onder de indruk geweest van wat ik ’kermis-rapids’ noem. Je gaat er misschien wat sneller en ’spinnender’ doorheen dan bij een klassieke rapid, de al te zichtbare pilaren en de halfdroge glij-bedding creëren beduidend minder een varend gevoel. Er is ook geen interactie met andere rafts mogelijk.

  Dat weinig creatieve en relatief vlakke parken als Skyline ermee uitpakken, OK. In reliëfrijke parken als Bayern en Plohn vind ik deze attracties een gemiste kans (op een volwaardige rapid). In sterk gethemede parken als P.Ast - een zusterpark - en Hansa vind ik deze attracties thematisch zelfs een zwaar overgewaardeerd zwaktebod, vooral onride dan.

  Dit ontwerp voor Bellewaerde lijkt met 2 liften en een ’trechter’ een 2.0 versie te worden. Die vernieuwing wil ik wel toejuichen. Maar ik vrees dat dit na Dawson opnieuw een surrogaat-reliëf-attractie kan worden op een locatie met te weinig natuurlijk reliëf.

  Zoals iemand enkele posts hoger suggereerde, had de verwaarloosde westernzone ook aangewend kunnen worden voor een hoognodige indoor-attractie. Blijkbaar verwachten ze poeierdroge lentes, zomer en herfsten in Ieper.

 17. #77

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Ik zou iets kunnen zeggen in de aard van “ De geleerdsten zijn de wijsten niet.” enzo maar sja, Bellewaerde en miskleunen zijn intussen 2 handen op 1 buik …
  Ich bin Roland Mack. Seit über 30 Jahren mache ich Achterbahnen, als ob sie für mich wären, sehr solide und zu einem sehr wettbewerbsfähigen Preis. Mack Rides, Wir machen deine Achterbahn.

 18. #78

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Persoonlijk ben ik best wel fan van dit soort attracties, al ben ik blijkbaar alleen met die mening. Bobby Drop vond ik altijd tegenvallen omdat die te kort was, maar de iets grotere varianten kunnen me eigenlijk allemaal wel bekoren. Als ik dan lees dat deze versie een 2.0 wordt van de eerdere modellen, dan ben ik best wel enthousiast.

  Het enige grote nadeel vind ik de veel te lage capaciteit. Zeker in een echt familiepark vrees ik dat dat behoorlijk lange wachtrijen zal opleveren...

 19. #79

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Ik ben altijd blij met nieuwe attracties, maar ook hier blijft het gevoel zoals bij Dawson Duel; de verkeerde keuze in het verkeerde park, met een belabberde capaciteit. Afgelopen zomer heeft toch meermaals aangegeven dat het park capaciteitvreters mist...
  Een duelling baan zoals Max en Moritz bvb zou hier toch beter passen als vervanger voor de keverbaan. Of een kleine indoor-shooter type Mause au chocolat.

 20. #80

  Re: [Bellewaerde] Toekomstspeculaties

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Earlyspencer Bekijk Berichten
  Rare beslissing. Ik ben zelden onder de indruk geweest van wat ik ’kermis-rapids’ noem. Je gaat er misschien wat sneller en ’spinnender’ doorheen dan bij een klassieke rapid, de al te zichtbare pilaren en de halfdroge glij-bedding creëren beduidend minder een varend gevoel. Er is ook geen interactie met andere rafts mogelijk.
  Dit is dan ook absoluut geen rafting river of wildwaterbaan, maar echt een volstrekt ander type met het doel een compleet andere ervaring te creëren. Uiteraard hebben enkele kermisexploitanten hun marketing skills gebruikt om het te verkopen als een rafting river, maar dat maakt het nog niet de waarheid.

  De Versie in Parc Astérix vind ik toch enorm leuk en ook die van Bayern Park doet het goed. Je moet bij deze types inderdaad wel meteen groot uit pakken. De versies zoals in Bobland stond, of wat je op de kermis kunt vinden zijn gewoon te klein om leuk te zijn en missen vaak ook nog eens de anti-slip-matten waardoor je harder gaat spinnen.

  Dit is veel meer family geschikt dan een kinder achtbaan.

  Qua thema liggen mijnverwachttingen niet al te hoog na de laatste uitbreidingen. Maar als ze al een beetje werk steken om de construktie er uit te laten zien als overwoekerde boomstammen kun je best al een eindje komen.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •